Perhekoti Haavisto

Perhekoti Haavisto sijaitsee Karkkilassa, luonnonkauniissa ympäristössä. Tarjoamme kodinomaisen ympäristön neljälle 10-18 -vuotiaalle nuorelle, lisäksi meillä on yksi itsenäistymisasunto. Teemme perhekeskeistä sijaishuoltotyötä ja olemme perheiden kanssa aktiivisesti yhteydessä. Tavoitteenamme on hyvän perheyhteyden, sekä vanhemmuuden vahvistaminen sijaishuollon aikana, jotta nuoren kotiutuminen olisi turvallista. Jokaisen perheen kanssa tehdään perhetyötä sijoituksen aikana, asiakassuunnitelman mukaisesti.

Perhekoti Haaviston arvoja ovat yhteisöllisyys, osallisuus ja voimavarakeskeisyys. Elämme arkea yhteisöllisesti, mutta huomioimme myös jokaisen nuoren yksilölliset tarpeet. Keskitymme nuoren voimavarojen vahvistamiseen ja niiden löytämiseen, aito kohtaaminen ja osallisuus ovat työskentelymme avainsanat. Teemme työtä aidosti kohtaamalla ja sitoutuneesti.

Perhekoti Haaviston monipuoliset puitteet

Perhekoti on tilava (430 m2), kolmikerroksinen omakotitalo. Yläkerrassa sijaitsevat nuorten huoneet, sekä kaksi vessaa ja yhteinen oleskelutila. Keskikerroksessa on perhekotivanhempien huone, toimisto, olohuone, ruokailutila sekä keittiö ja kylpyhuone. Alimmassa kerroksessa on itsenäistymisasunto, neuvottelutilat, varastot, kylpyhuone ja sauna, sekä kodinhoitotilat. Talon lisäksi meillä on suuri piha, joka loppuu peltoon, jonka jälkeen alkaa metsäalue.

Palvelut, harrastukset ja kulkuyhteydet

Peruskoulu sijaitsee Karkkilassa, yhteiskouluun on matkaa 10 kilometriä, jonka nuoret kulkevat taksilla. Lukio löytyy Karkkilasta ja lähin 2. asteen oppilaitos on Nummelassa. Karkkilassa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja kuljetamme harrastuksiin myös lähikuntiin. Bussilla pääsee Karkkilaan, josta on yhteydet mm. Nummelaan, Helsinkiin ja Vihtiin.