Villa Dorothea

Villa Dorothea on yksityinen lastensuojelun sijaishuoltoa tarjova perustason laitos, joka sijaitsee Karkkilassa, luonnonkauniissa ympäristössä. Tarjoamme kodinomaisen ympäristön seitsemälle 7-18 -vuotiaalle nuorelle, lisäksi meillä on yksi itsenäistymisasunto. Teemme perhekeskeistä sijaishuoltotyötä ja olemme perheiden kanssa aktiivisesti yhteydessä. Tavoitteenamme on hyvän perheyhteyden, sekä vanhemmuuden vahvistaminen sijaishuollon aikana, jotta nuoren kotiutuminen olisi turvallista. Jokaisen perheen kanssa tehdään perhetyötä sijoituksen aikana, asiakassuunnitelman mukaisesti.

Villa Dorothean arvoja ovat yhteisöllisyys, osallisuus ja voimavarakeskeisyys. Elämme arkea yhteisöllisesti, mutta huomioimme myös jokaisen nuoren yksilölliset tarpeet. Keskitymme nuoren voimavarojen vahvistamiseen ja niiden löytämiseen, aito kohtaaminen ja osallisuus ovat työskentelymme avainsanat. Villa Dorotheassa on töissä kokenut ja moniammatillinen tiimi, joka tekee työtään aidosti kohtaamalla ja sitoutuneesti.

Villa Dorothean monipuoliset puitteet

Villa Dorothean käytössä on tilava (430 m2), kolmikerroksinen omakotitalo. Yläkerrassa sijaitsevat nuorten huoneet (6 kpl), sekä kaksi vessaa ja yhteinen oleskelutila. Keskikerroksessa on yhden nuoren huone, toimisto, olohuone, ruokailutila sekä keittiö ja kylpyhuone. Kellarissa on itsenäistymisasunto, neuvottelutilat, varastot, kylpyhuone ja sauna, sekä kodinhoitotilat. Talon lisäksi meillä on suuri piha, joka loppuu peltoon, jonka jälkeen alkaa metsäalue.

Palvelut, harrastukset ja kulkuyhteydet

Peruskoulu sijaitsee Karkkilassa, yhteiskouluun on matkaa 10 kilometriä, jonka nuoret kulkevat taksilla. Lukio löytyy Karkkilasta ja lähin 2. asteen oppilaitos on Nummelassa. Karkkilassa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja kuljetamme harrastuksiin myös lähikuntiin. Bussilla pääsee Karkkilaan, josta on yhteydet mm. Nummelaan, Helsinkiin ja Vihtiin.