Perhekoti

Perhekoti Kuusikko tarjoaa lastensuojelun sijaishuoltoa 9-18 vuotiaille lapsille ja nuorille. Talomme on vuonna 2011 rakennettu omakotitalo, jossa asuinneliöitä on noin 230. Jokaisella lapsella sekä vanhemmilla on omat huoneet. Näiden lisäksi talossamme on kaksi oleskeluhuonetta, keittiö, sauna, toimisto ja varasto. Kylpyhuoneita on kaksi ja vessoja kolme. (Katso kotimme kuvia galleriasta.)

Perhekodillamme on iso piha, jossa vietämme paljon aikaa kesällä. Pihallamme on mukava terassi, jossa viihtyvät sekä aikuiset että nuoret. Kasvatamme pieniä määriä mm. salaattia, tomaattia ja raparperia. Nuoret osallistuvat pihan hoitoon haluamallaan tavalla.

Perhekoti Kuusikossa olemme yksi yhteisö, jonka jokaista jäsentä kunnioitetaan ja kuunnellaan. Yhteiset reissut vahvistavat perhekotia yhteisönä ja näin saamme yhteisiä muistoja, joita muistellaan vielä vuosienkin päästä.

Pornaisissa on hyvä oppia ja harrastaa

Pornainen on mukava pieni maalaiskaupunki, jossa palvelut ovat lähellä.

Pornaisten yhtenäiskoulu sijaitsee noin kahden minuutin kävelymatkan päässä perhekodilta, koulussa on luokat esikoulusta 9. luokkaan. Yhteistyömme koulun kanssa on erittäin hyvää ja olemme saaneet lapsille yksilöllisiä ratkaisuja koulunkäyntiin. Yhtenäiskoulussa on useampi erilainen pienluokka.

Harrastusmahdollisuuksia Pornaisissa on paljon – kuten jalkapallo, koripallo, sähly sekä kansalaisopiston jumppa- ja musiikkitunnit. Myös nuorisotoimen ja seurakunnan kerhot sekä kuntosali tarjoavat ajanvietettä. Uimaranta, sekä talvella pulkkamäki, ovat kävelymatkan päässä. Lähin laskettelukeskus Sipoon Talma sijaitsee noin 20 km päässä. Kuljetamme nuoria harrastuksiin myös lähikuntiin.